fredag 31 augusti 2012

Skam den som ger sig!

Jaha, så hade jag digitalkameran med mig till dagis idag och tog massa kort. Sen gick vi ner i hällregn till badhuset och då upptäckte jag så klart att vi glömt kameran på dagis. Så det blir inga kort den här helgen heller....


Snabba Cash 2 såg vi ikväll. Måste tyvärr säga att jag är ganska besviken trots en "vackert" gjord film. Jag är ändå glad att jag har sett den och att vi såg den på bio. Ikväll sover Alfred hos farmor så nu ska vi ha en lugn kväll. Imorgon vankas en massa shopping och 60-årsfest till kvällen. Hoppas ni får en trevlig helg!

torsdag 30 augusti 2012

Öm kropp!

Staplande av ved fortsätter. Nu är lilla och stora vedskjulet proppat, samt att jag burit ner ved i ett litet förråd i källaren. Nu är det bara lekstugan kvar att proppa, men högen känns fortfarande lika stor på parkeringen. Hur ska vi få plats med allt? Kan tillägga att jag fortfarande inte kan föra över bilder från mobilen till datorn. På måndag när jag börjar jobba (!!!!!!!) får jag allt nytt (laptop, mobil etc) så då lär det funka. Tills dess har jag lagt beslag på lillasysters digitalkamera. Och dagens bild fick bli dagens ros jag har tagit in och ställt på spiselkransen i min favoritvas.


Lilleman och jag har varit på förskolan idag. Vi har aktiv inskolning och jag är med hela tiden. Nästa vecka får fadern köra måndag och tisdag sen ska vår lilla fis vara flygfärdig. Vi hoppas såklart att det kommer gå bra. Än så länge verkar han trivas. Han leker, söker kontakt med både fröknar och barn och låtsas inte om mig. Han lyssnar inte ens när jag ropar på honom. Och tänk, imorgon är det fredag igen!

onsdag 29 augusti 2012

Är det inte det ena...

...så är det så typiskt, sa en klok man i en tecknad film en gång! Jag har jobbat sjukt mycket ikväll med att stapla ved. Verkar helt oändligt.. Tog kort med den "nya" mobilen jag har för tillfället och får inte korten in i bloggen. Gör ett nytt försök imorgon när vi kommer hem från dagis. God kväll!

tisdag 28 augusti 2012

Gröna Lund..

...blev en oskön stund! Jag o syrran skulle tillbringa en heldag på Grönan. Efter mindre än en timma stod jag bakom ett träd i en rabatt bakom Kvasten och kaskadkräktes! Vad händer? Jag som alltid gillat karuseller!?  Vi fick byta våra åkband mot nya (!!!!!) som jag hoppas kunna sälja på Blocket eller nåt! Vi tog spårvagnen till Sergel, gick till Hötorget, konstaterade att ingen film gick som vi ville se så vi började promenera. Först fram- och tillbaka på Drottninggatan, in till Gamla Stan och upp till Söder. Där åt vi hos en jätteglad kines! Sen tog vi pendeln hem och spelade Yatzy. Jag har världens bästa lillasyster som har gjort allt för att hålla storasyster på bra humör. Älskar dig! Nu ska vi spela lite kort innan jag går och lägger mig. Imorgon börjar älskade lilla Alfred på förskolan. Och hur spännande är inte det!? Hoppas jag inte spyr av nervositet igen ;-)




måndag 27 augusti 2012

Inga bekymmer!

Alfred har börjat med att ligga på golvet.. gärna på rygg och med en leksak i hand. Så kan han ligga och filosofera helt själv i evigheter. Det ser så skönt och avslappnat ut. Som om det inte fanns några problem eller bekymmer i hela världen. Han bara är här och nu!


Från och med idag ska jag ligga bredvid honom på golvet minst en gång om dagen! Annars är det höststädning i trädgården som gäller när tillfälle ges. Och imorgon väntar Gröna Lund med Lia!

söndag 26 augusti 2012

Ur gängorna!

Jag känner mig lite nedstämd och orolig, vet inte direkt varför. Massa olika faktorer kanske!? Igår hade vi möhippa för Camilla som ska gifta sig 15 september. Jag vara "bara" med på att åka räkbåt, men det var riktigt mysigt. Idag har det varit ett sjuhelsike spring i huset.. Lillebror med flickvän kom på lunch, sen morbror med familj på middag. Även pappa med fru droppade in på kvällskvisten då pappa snickrade ihop ett vedskjul åt oss. Vi väntar 9 kubik i veckan som ska staplas någonstans.
Imorgon är en annan dag! Hoppas eran helg har varit bra i alla fall!


En vårbild på vårat hus vi köpte i April i år. Finns hur mycket som helst att göra och alla har hundra åsikter om vad och när.... Just nu finns inte tid, pengar eller kunskap, men vi har tänkt bo här länge och om inte allt för lång tid kanske det börjar hända saker! Nån dag...

fredag 24 augusti 2012

Sista "normala" fredagen!

Nästa vecka börjar vi inskolning på förskolan, så idag var sista Fredagen på ett tag jag och Alfred gjorde absolut ingenting innan det var dags för babysim. Med en fader som dels har spelat undervattensrugby och dels är en dykfantast. Och med en moder som har tävlingsimmat i yngre år och fortfarande ligger i poolen tills håret är grönt, så var det ganska givet att Alfred skulle börja babysimma. Nu är han på sin 3:e 8-veckors kurs och han bokstavligen ÄLSKAR det! Eftersom simtiden är 14.45 på fredagar har jag en mycket bra anledning att sluta tidigt också.


Väl hemma låg det här fina halsbandet i brevlådan. Nu kan jag ha männen i mitt liv med mig hela tiden!
Familjen har ätit tacos, fadern har gått ner och "jobbat" på Kringelfestivalen, moster har åkt in till Stockholm och lillfisen sover gott. Själv ska jag avnjuta ett glas rosé, chips och tzatziki framför tv:n. Cecilia, en barndomsvän som även hon tillhör den närmaste cirkeln, har precis åkt hem. Så sällan vi får sitta och prata helt själva nu för tiden.. Tack för att du tankat mig hjärtat!

torsdag 23 augusti 2012

Familjen Svensson!

Familjen är känd från en tv-serie, men är även ett uttryck som både jag och min sambo har varit rädda för större delen av våra liv. Nu är vi där!!


För vad ska man annars kalla oss för efter en dag som denna: Mannen går till jobbet, jag möblerar om lillfisens rum, sorterar och märker upp alla hans kläder inför dagisstart, lagar falukorv till middag, smågnabbar om ekonomin med mannen, beställer ved, vinner en auktion på Tradera, kollar priset på avfuktare och planerar om hur resten av veckan ser ut!? Det är kanske inte alltid så jäkla spännande att vara en "Svensson", men jag förstår inte riktigt vad det är jag har varit rädd för hela tiden. Vi har det faktiskt väldigt bra!

onsdag 22 augusti 2012

Arne Dahl

Har inte läst en enda rad av karln...


..men satan i gatan vad bra alla filmerna är! 3:e filmen på 2 kvällar ser vi nu!

tisdag 21 augusti 2012

Vänner för livet!

Dom växer inte på träd, men jag har några stycken och dom gör jag allt för. Anna Lindgren tillhör den kategorin. Finns alltid där, har nära till skratt, lyssnar minst lika bra som hon pratar, dömer inte och är brutalt uppriktig och rak.


Idag bjöd Anna på pastasallad med tonfiskröra, bröd och bubbel. Emma gjorde oss sällskap och hade med glass och bär. Middagen intogs på en trevlig uteplats på hög höjd i Rönninge, fika gjorde vi inomhus.  En trevlig kväll, vardagslyx och bland det bästa i livet. Lika usel som vanlig på att ta kort. Så ni får nöja er med ett taget på Mallis 2006 :D

måndag 20 augusti 2012

Vill varna er Södertäljebor!

Du lilla, patetiska människa som kör runt i en blå Mitsubishi Eclipse... jag hoppas verkligen för alla andra invånares skull att du inte blir inblandad i en olycka som inefattar fler än dig själv. Ditt aggressiva körsätt, dina idiotiska omkörningar och hur du både stressar och gör andra trafikanter osäkra borde vara anledning nog att rycka ditt kort för alltid! Hade jag inte haft 2 barn i bilen idag hade du fått både ett finger och jag hade blockat dig, inte för att det skulle hjälpa men jag skulle känt mig bättre... i alla fall för stunden!


Dagen har inte bara varit skit pga av en usel människas handlingar. Jag har även hunnit storhandla och fixa hemma. Haft möte här hemma med Socialen då vi står uppskrivna som stödfamilj. Och så har vi firat Fredriks bror Micke här hemma. Mamma/Farmor Ewa hade med sig mat, så jag behövde inte göra något. Lyx! Nu sitter jag klistrad framför Dallas och njuter. Trevlig kväll!

söndag 19 augusti 2012

Tröstäter!

Igår var vi på en jättetrevlig och traditionell kräftskiva ute i Enhörna. Vi gick tipspromenad, tävlade i 5-kamp, åt och drack och vissa av killarna hann med en volleybollmatch i poolen. Vi andra var publik och gissa om det blev jubel när den här "baben" (!?) dök upp!!

 

Vid 22 tog vi bussen hem. Fadern gick på byn och tog nån öl medans jag och lillfisen åkte hem och la oss.
Idag har Alfred varit extremt pipig och jag har inte heller mått bra alls. Jag ringde min mamma och bad henne ta Alfred över natten så jag får vila ut ordentligt. Fredrik åkte ner på stan och hämtade lite tröstmat från Minako, för lite synd är det om mig nu... eller!?


Nu ligger vi och småslöar, tyvärr MÅSTE vi klippa gräset idag och dammsuga hela huset, men vi skjuter på det en liten stund till. Hoppas alla har haft en bra helg och att arbetsveckan som kommer går fort.

lördag 18 augusti 2012

Segt idag!


Är sliten från gårdagen och konstaterar att "det är inte som förr"! Jag kan/orkar inte festa på samma sätt längre och dagen efter är hemsk. Jag som aldrig varit bakis förut kan vara förstörd en hel dag efter en lite för rolig kväll!
Igår var det samkväm hos Kenny och Malin med deras underbara flickor Ebba och Linn. Pepsi (Peter) som dels är uppvuxen på gatan men även är halvsläkt med mig tittade in och blev kvar på middagen. Efter middagen dök även Malins föräldrar upp (som också är grannar med oss) och Lotta och Janne. Dom sistnämnda kan vi tacka för att vi hamnade här då dom tipsade oss om huset vi har köpt. Lotta är för övrigt Pepsis mamma. Hängde ni med??

 Ebba&Alfred

 Kenny&"Pepsi"

 Linn, Lia & Alfred

Olle&Fredrik

Lotta&Malin

Jag, Lia och Malin tog en taxi ner på stan, ett glas bubbel på Barolo och sen gick vi till Flamingo och drack drinkar och dansade. Ja vi såg ambulanshelikoptern, men missade hela spektaklet med skottlossningen! På vägen hem sprang vi in på macken och köpte en korvbricka *mums* Nu när jag sitter och skriver kom jag på att jag tog 2 bloss igår!!!!!!! Jäkligt onödigt då jag slutade för 3 år sen, men jag har velat prova så länge och lovar att ALDRIG göra det igen! Nu laddar vi för kräftskiva i Enhörna!

fredag 17 augusti 2012

Kalas, part 3&4

Jag älskar att hitta anledningar till kalas! Idag är en sådan dag. Vi har bjudit över grannarna, familjen Andersson, på middag ikväll. Dels för att dom är världens bästa grannar, men även som tack för att vi fick låna deras gigantiska partytält till inflyttningsfesten. Samt att dom både monterade det och rev det åt oss.


Känner på mig att det blir sent idag så bilder på det kommer imorgon. Och då väntas part 4, nämligen kräftskiva i Enhörna. Det måste vi fira! Trevlig helg!

torsdag 16 augusti 2012

Tur man är ledig!

Idag promenerade Källängsvägen 5 samt vår adoptivbror Heilar låååångt! Först gick vi ner på stan och mötte Lia där vi gjorde lite ärenden. Sen gick vi upp till Torekällberget och kom upp lagom till att luncha.


Efter lite mat gjorde vi allt det andra man alltid gör, tittar i museum, butiker, tittar på djuren och självklart, hoppar i höet!


Vi promenerade ner på stan igen. Fadern åkte till jobbet, vi andra handlade och gick på bolaget och sen promenerade vi hem igen. Sista biten var riktigt dryg. Det var stekhett, vi hade tungt med packning och hade varit ute och gått i timmar.
Tidig kväll blev det en spontan "gårdsfest" med lite grannar som trillade in i trädgården på en öl eller tre. Det är en av dom bästa sakerna med att bo i hus och på den gatan vi bor på. Vi fick berättat för oss att vad man än ska göra hos en granne så tar det minst 20 minuter för man blir alltid inbjuden på något.
Efter sen middag tittar vi nu på Gordon Ramsey-finalen. Imorgon blir det helg för er vanliga dödliga och för mig närmar sig slutet på min föräldraledighet...

onsdag 15 augusti 2012

Nostalgi

För er som inte känner mig så stod jag min morfar väldigt nära. Och när vi kom på att Alfred "kom till" runt samma datum som min morfar dog (fast 3 år senare) så brukar vi skämta om att morfar är tillbaka i gestalt av Alfred. Och min mamma sa något fint härom dagen: "Vart skulle han annars gå om inte tillbaka till dig?". Jag blir tårögd varje gång jag tänker på det. Tack mamma! Nå väl.. När morfar dog grävde mamma upp hans rosbuskar och planterade om dom hos sig. Han hade speciellt en favoritros...


 I söndags när mamma skulle hit fanns det en enda blomma i hans favoritbuske och nu står den på min spiselkrans i vardagsrummet och blommar för fullt.

Mamma har även drömt ett par gånger att hon ser ryggen på mig och ett tultande barn i sjömanskostym (detta var innan jag själv hade barn). Så när jag fick veta att jag var gravid köpte jag garn och mönster till en sjömanströja. Allt spelades in på video på juldagen och innan poletten föll ner satt alla och skrattade åt mamma som satt och gapade innnan hon brast i gråt. Sen kunde hon inte sluta gråta på hela kvällen. Idag hade Alfred tröjan på sig.


tisdag 14 augusti 2012

Kanyler och middag!

Idag gick vi i samlad trupp till BVC då ettårsvaccination stod på schema. Jag släpade med mig moster Lia för att slippa gå själv och när vi satt i väntrummet dök även fadern upp lite överraskande. Killen är 79cm lång och väger ca 10,3kg! 3:e dosen sattes i varje lår idag och det var ingen höjdare alls tyckte Alfred och skrek rakt ut. Men som den krigarson han är tog det bara nån minut så hade han samlat sig.

Lia och jag lunchade på stanna och åkte sen hem. Jag mellanlandade hemma och begav mig till Solvägen (ett stenkast ifrån oss) med en stor matkasse. Jag hade lovat att laga mat åt våra älskade vänner Sanna, Danne och deras barn Sebastian och Saga. Det blev fläskytterfilé med sambalsås, klyftpotatis och sallad. Till drack vi både Amarone och Rioja. Efterrätt bestod av kladdkaka, hallon och grädde! Gott sa grisen!

Alfred dunade in ganska tidigt på kvällen och strax efter 20 gav jag upp och gick hem med honom. Fadern blev kvar för att se film. Efter lite trilskande har sonen åter somnat och jag får se om jag lägger mig raklång och läser (Fallen, av Oates... jätteseg och svår att komma in i tycker jag efter 77 sidor) eller om det är något på dumburken!?

Skyller återigen på att jag inte kan ta kort med mobilen, det är för dålig kvalitet. Dagens inlägg blir således bildlöst. Men igen, jag ska skärpa mig!

måndag 13 augusti 2012

Alfred 2011-08-13

Du & jag Alfred...


... och pappa förstås!


Vi älskar dig för att du tar för dig, för att du vågar och litar på oss. För att du får oss att le minst lika många gånger som du själv skrattar varje dag. För att du är envis och inte tar ett nej. För att du är nyfiken och för att du får oss att stanna upp och vara här och nu. För att allt annat blir sekundärt. Just nu är det vi tre mot världen.

Vi är så glada att du valde oss och för att vi har fått finnas här för dig ett helt år redan. Du är omringad av så otroligt många människor som älskar dig. Och dom gånger mamma och pappa inte är hos dig är du hos någon annan som älskar dig. Du kommer aldrig vara ensam min lilla klimp! Hoppas vi kan ge dig alla dom verktygen som gör att du vågar kasta dig huvudstupa ut i livet när det är dags. Och att du lever varje sekund fullt ut och med lika mycket glädje som du gör idag!

GRATTIS ÄLSKADE ALFRED PÅ DIN FÖRSTA FÖDELSEDAG!


PS. Min ursäkt är att det är mitt första och kanske enda barn... låt mig hylla honom bara idag :) DS.

söndag 12 augusti 2012

Kalas, part2

Idag var det trafik på Källängsvägen i Östertälje...



...en blivande ettåring skulle nämligen firas...


..här med mormor...


..här med farfar...



.. och så här fina blev pannkakstårtorna med lite dekorationshjälp av mormor, kan även meddela att det inte finns en smula kvar av pannkakorna, men så var det närmare 40 personer som kom. Tack till er alla för uppvaktningen av vår älskade Alfred!


Efter kalaset passade mamman och pappan på att gå på fotboll, Assyriska-Hammarby. Jag har bara varit på en match innan och då var det hemmaplan för Hammarby och vi stod i klacken. För mig var det ingen trevlig upplevelse alls. Idag var vi på hemmaarenan och det var en mycket angenäm match. Tack Kenny för biljetterna! Nu ska vi se Jerry McGuire, ha en skön söndagkväll!

lördag 11 augusti 2012

Snabbt inlägg!

Har stekt pannkakor idag på över 20 ägg! Och då har jag aldrig stekt pannkakor i hela mitt liv. Gick sådär kan jag tala om! Lia, Patrik, Fredrik och jag har precis ätit middag och Alfred har precis somnat i sin säng. Nu ska vi kolla Hunger games, äta snarr, dricka gott och bara slappa!


<3 Imorgon ska vi ha 1-års kalas för världens underbaraste Alfred <3

ps. men han fyller år först på måndag ds.


fredag 10 augusti 2012

Lunchdejt!

Lunchdejta är bland det bästa jag vet och funkar allra bäst med en blivande ettåring. Antingen så sover han eller så är han själv hungrig och klarar av att sitta still tillräckligt länge. Idag åkte min lilla familj upp till huvfudstaden för att dejta Josh och Ani. Josh lärde jag känna i Kanada när jag bodde där, han kärade i sin tur ner sig i min syster och flyttade hit för några år sen. Nu har han och Lia gått skilda vägar men självklart håller vi fortfarande kontakten. Nu har Ani, hans lillasyster varit här i 5 veckor och hälsat på och imorgon ska hon hem igen. Vi hade en riktigt trevlig stund på Söderhallarna!


Jag och lillfisen åkte hem på eftermiddagen och lämnade fadern kvar i stan. Han skulle försöka se 2 filmer på bio, äta massa popcorn och känner jag min sambo rätt kommer han även hinna med en öl eller fem men någon av hans många vänner.
Jag dumpade av Alfred på mormors jobb och för första gången grät han när jag gick... det kändes!


Och väl hemma passade jag och Lia på att dela på både ett paket kräftor och en flaska bubbel. Lia har åkt upp till stan för att se Iggy (coolt killnamn tycker jag) och efter mycket velande har jag bestämt mig för att sitta hemma helt själv och ha tråkigt (men med en massa snask). Barnvakt har vi jämt när vi ska göra något så varför inte passa på att bara ligga rakt upp och ner någon gång också. Hoppas helgen har börjat bra för er där ute!

torsdag 9 augusti 2012

Tröttma!

Det är ett uttryck en kompis till mig använder! Ett bra ord tycker jag och beskriver exakt vad jag känner idag!


Tråkigt väder, sur unge, missförstånd mellan flera parter idag... känner mig åsidosatt och är bara allmänt less. Och självklart finns det alltid ljusglimtar: Jessica och Niclas (gamla ungdomsvänner) var förbi med sina fina söner Charlie och Leo. En hel påse med kläder hade dom med sig till lillfisen. Och vi fick äntligen in en liten fikastund med Sanna och Danne och deras barn Saga och Sebastian. Jag tänker nu gå ner i min källare, stänga dörren, sätta på tv:n och dricka en kall öl. Imorgon är en annan dag... och den kan bara bli bättre!

onsdag 8 augusti 2012

Älskar REA-tider!

Jag gillar egentligen inte att köpa kläder när jag är så här överviktig! Jag vet själv varför jag är det och hur jag ska göra/leva för att gå ner igen men det har inte varit min prioritering just nu. Jag tycker alltså inte synd om mig själv utan det är mer ett konstaterande: Just nu är jag väldigt överviktig!
Det värsta är att det är svårt att hitta kläder i min storlek och när det äntligen är tillräckligt stort så sitter det inte som det ska. Men nu har jag hittat lite på rean och då blir jag genast lite gladare. Förra veckan hittade jag 2 toppar och 1 klänning, allt gick på 200:-

Dagens fynd:


Ett rynkat och glansigt, långt linne, en mörkblå tunika, ett par finbyxor och en sjal (ääälskar sjalar) för 250:-

Har även tagit mig en riktig funderare på, då det är meningen att jag ska börja träna igen, om jag ska försöka mig på en Tjejklassiker med start nästa år.... Motivation och äventyr talar för! Alla redskap och grejer man behöver talar emot! Måste luska lite mer vad det går på med anmälningsavgifter etc. Och hur pass fit man måste/borde vara! Såg en tjej som var bra mycket större än mig (men givetvis hade hon tränat inför det) som gjorde Iron man på Hawaii. SÅ JÄKLA HÄFTIGT!!

tisdag 7 augusti 2012

A walk down memory lane!

Det är rubriken på en låt av Sparks, men även hur man kan sammanfatta min dag. På förmiddagen fick jag och Alfred nämligen besök av Alexandra och hennes dotter Frida. Jag och Alex (som jag kallar henne) jobbade ihop på förskolan när det begav sig. Ca 2002-2006. Vi var i ungefär samma skeden i livet, dvs singlar och tjejer som tyckte om att festa. Nu var det inte lika ytligt som det låter, men så var det i alla fall. Vi har försökt få till en träff i över ett år nu så det var verkligen på tiden och nu hoppas jag vi ses igen snart, men kanske utan män och barn... lättare så ;-)

Jag och fisen passade på att vila på eftermiddagen, sen var det dags igen. Den här gången skulle vi träffa Pia. Henne hängde jag med 2005-2006. Lite samma sak där... hon var nyskild och visste inte riktigt vad hon skulle göra med livet. Så hon hakade på "Festar-tåget-Fröberg". Den här gången var det jag som gick hårt in i en bergvägg, sålde allt jag ägde och drog till Kanada. Vi hade lite svårt att hitta tillbaka till varandra men nu hoppas jag verkligen vi ses snart igen.


Vänner är verkligen där när du väl behöver dom. Oavsett när ni sågs eller hördes senast, dom dömer inte, dom är inte avundsjuka eller bittra utan bara helt underbara! Mitt liv skulle vara ganska tråkigt och ointressant om jag inte hade mina vänner! Jag älskar er!


måndag 6 augusti 2012

Envis som en...

Min syster var med och handlade idag. Hon ville ha en ny tandborste och den skulle promt vara rosa. Efter lite letande i ställningen hittade hon en äntligen. När vi kom hem såg vi vad hon egentligen hade valt...


...sa jag att hon fyller 26 år i Oktober? Annars har det varit en lugn och skön dag! Varit en sväng på stan, tog en långpromenad med Alfred, hängt med syrran och till middag gjorde jag makaronilåda. Nu hoppas jag Fredrik kommer hem snart som har jobbat sin första dag efter semestern. Jag önskar er en trevlig kväll!

söndag 5 augusti 2012

Sköna söndag!

Bland det bästa jag vet är att vakna med Alfred och Fredrik i sängen på mornarna. Alfred behöver inte sova hos oss hela natten, men om han vaknar så bär vi såklart över honom. Helst ska vi vakna sent, typ 09 och så ligga kvar en stund och busa, kolla in lampan (för 117:e gången) peka på mamma, pappa, Alfred, näsan och annat roligt som han kommer på i stunden. När Alfred sen hasar sig ner för sängen och använder täcket som en lian för att nå ner till golvet så vet man att det är dags att gå upp och göra "frukost". Här ser vi far och son spana in en dykarfilm på Internet efter frukosten.


Jag och lillfisen åkte och handlade på Ica Maxi medans storfisen överraskade med att städa och fixa hemma. När vi kom tillbaka åt vi lunch och sen fick vi för oss att vi skulle till IKEA!? Vi har ett litet avtal om vi inte ska handla något speciellt, nämligen att det inte får kosta mer än 1 000:- och det brukar vi vara jäkligt duktiga på att hålla. Idag blev det en barngrind, en hallmatta, ett litet bord, 2 diskborstar, en barnpall, en brandvarnare, halkskydd till mattan och blockljus. Sprängde budgeten med några 10:or!

Direkt efter IKEA hämtade vi Lia (min lillsyster) från pendeln och åkte hem till mamma på middag... igen! Den här gången bjöds det på pasta med fläskfilé, nyplockade kantareller och paprika. Gott! Fick matkoma och kände ett enormt behov att åka hem. Sammanfattningsvis en bra dag, där vi fick mycket gjort!
Jag är inte känd för att klara av blommor, eller om det nu är tvärtom. Men orkidéer och jag gillar verkligen varandra. Jag har ganska många och alltid blommor någon. Jag tycker inte om att tvinga upp dom på pinnar utan låter dom växa vilt (oftast neråt) som dom gör i naturen. Nu fick vi en i inflyttningspresent (se nedan) så den får blomma klart innan jag tar bort pinnarna... men dom är så vackra!


Jag har även grymt mycket blommor som växer i trädgården. Det är en gammal trädgård och dom som bodde här innan (dom enda som bott här sen huset byggdes 1945) har verkligen jobbat för att den ska blomma i omgångar och i färgskala. Just nu är det rosa blommor som blommar och jag älskar att ta in blommorna i vaser så jag kan njuta av dom fullt ut. Enda undantaget är den ludna, vita blomman till vänster. Någon som vet vad den heter??


Nu ska snart syrran och jag sitta och dreggla framför TV:n några timmar. Vi bara äääääälskar Gerard Butler!!Ni vet hunken som dör i" PS. I love you!" Filmen kan bara vara bra! 

lördag 4 augusti 2012

Kalas, part 1

Idag gjorde jag och Alfred oss lite fina då vi skulle på 1-årskalas på Ingarö. Det var min bonussysters dotter Ella som fyllde år. Hon är född 2 Augusti och Alfred den 13:e samma år. Det var en mycket trevlig tillställning. Nu råkar många av mina släktingar ha en negativ inställning till Internet och allt vad det heter, så inga av korten jag tog duger för att lägga ut på bloggen. Ni får nöja er med hur jag och Alfred såg ut när vi åkte istället..


När vi nu kom hem ställde jag mig och lagade mat. (Fredrik är friad från allt ansvar idag och åkte in för att kolla fotboll inne i huvudstaden, kan tilläggas) Jag skulle koka spagetti och fixa köttbullar i tomatsås. Hittade det här roliga strået i paketet...


Jag är glad och tacksam att vår son äter samma mat som oss nu, det blir så mycket lättare vid matlagningen. Sen kanske det är mer jobb efter maten (se bild nedan) Men övning ger färdighet... har jag hört!

Vi önskar alla läsare där ute en riktigt trevlig och skön lördag!



fredag 3 augusti 2012

En vanlig fredag

Idag vaknade vi riktigt tidigt för att vara vår familj, nämligen klockan8. Vi som aldrig går upp före 09 annars. På eftermiddagen skulle vi hälsa på min "faster" (min mamma är gift med Johan och har en syster som heter Yvonne) och hennes man Peter som har sommarställe i Trosa. Vi passade då även på att köra vår granne Malin som skulle på kalas med sin familj som redan var ute. Peter fyllde 60 i sommras och bjöd på en hejdundrande fest men då fick vi absolut inte ta med några presenter.... så då fick han den idag istället.

Han fick en korg med 6 champagneglas i kristall, en flaska bubbel och en skål nyplockade vinbär från vår trädgård. Yvonne fick även en jättefin blombukett från vår trädgård som jag glömde ta kort på. Jag skäms lite som glömde ta kort på deras sommarställe, det är så galet vackert. Men vi är där ganska ofta så nästa gång lovar jag att lägga ut bilder. Fredrik försökte dyka i deras båthus för att hitta en tappad guldring, men det var så dålig sikt att han spar det till senare i höst.
Nu är vi hos mamma och Johan som har bjudit på en galen god asiatiskinspirerad middag. Panerad kyckling, potatiskroketter, sallad och en kall sås med mango chutney och curry mm. Mums!

Eftersom det här med bloggandet är lite ringrostigt fortfarande så tog jag ingen bild på det heller tyvärr så jag kompenserar det med en bild på min son Alfred och lovar istället att i fortsättningen skärpa mig. Ok?


Trevlig helg på er alla! Och var rädda om dom ni tycker om :)

torsdag 2 augusti 2012

Ny blogg, men samma användarnamn

Hej! Jag gör ett nytt försök med att blogga och jag hoppas och tror att jag har fått ihop det. Ska snygga till och göra den lite roligare framöver. Välkomna "tillbaka" gamla och nya läsare! Kramar från Linda

ps. bilden är säkert 7 månader gammal och föreställer mig och min son Alfred som snart fyller 1 år ds.