torsdag 31 oktober 2013

Halloween

Idag lyxade jag o Fredrik med långlunch, hämtade A från dagis o drog till söder. Vi har ätit skitgod mat på en vietnames på Folkkungagatan (fam Näslund bjöd) Sen chillade vi hemma hos dom med vin och skitsnack. Jösses vad jag saknar mina vänner. Att det ska vara så svårt att hålla kontakten bara 3 mil ifrån...!?

Published with Blogger-droid v2.0.10

onsdag 30 oktober 2013

Världspremiär

Idag har Alfred varit på bio för första gången. Sanna, Saga och Sebastian bjöd oss på filmen Turbo. Alfred tyckte det var lite läskigt på salongen och efter en stund åkte 3D glasögonen av, annars skötte han sig exemplariskt. Det här gör vi igen!

Published with Blogger-droid v2.0.10

tisdag 29 oktober 2013

Lia 25 (27) år...

Min Lillstrumpa fyller år idag! Det har vi firat med tacos, tårta, skumpa o vin. Jag älskar och beundrar dig! Vi har varit supernära och jättelångt ifrån.. Systrar kommer vi alltid vara <3<3<3

Published with Blogger-droid v2.0.10

måndag 28 oktober 2013

Lullig..

..på en måndag!? Bara för att jag kan! Har spenderat både lunch, eftermiddag och kväll hos Sanna. Ovärderligt med vänner! Nu slappar jag i soffan med lillebror och Clarice. Imorgon har jag ett superviktigt möte samt att Lillstrumpan fyller år. Hon har beställt tacos och glassbomb. Så får det bli. Nu ska vi först rida ut stormen ;)

Published with Blogger-droid v2.0.10

söndag 27 oktober 2013

Slut som artist!

Igår hann vi med massa bra och roliga saker. Idag här jag sålt saker på barnbasar. Det var inte alls lika mycket som jag trodde och jag  sålde inte alls så bra som jag hade hoppats. Lite fick jag in iaf, gjorde några fynd till Alfred och skänkte en fullproppad påse till bättre behövande. Nu har jag iaf koll på vad vi har hemma i barnväg samt att allt är tvättat, vikt och sorterat. Jag är galet trött och somnar nog snart på soffan. Skön söndag!

Published with Blogger-droid v2.0.10

fredag 25 oktober 2013

En till bra dag!

Var tvungen att gå på ett samtal på jobbet idag, passade även på att luncha med min grupp. Det kändes bra och jag längtar tillbaka nu. På kvällen hade vi Fredriks bror med familj här. Nu ligger jag och sambon i varsin soffa och tittar på film! Trevlig helg!
Ps. Jag tycker jag fick till en bra pumpa i år ds.

Published with Blogger-droid v2.0.10

onsdag 23 oktober 2013

Ett lyft!

Idag fick vi hem bruna soffor som ska ersätta våra vita. Vitt är jättefint men funkar inte så bra i min familj. En 2-åring och en 42-åring som geggar, håller på med aska, äter och har sig... Du kan ju gissa hur vita sofforna är! Jag... Jag är perfekt som vanligt! <3

Published with Blogger-droid v2.0.10

tisdag 22 oktober 2013

Skithöst!

Det finns ingenting jag gillar med det här vädret! Det är mörkt, kallt, regnar och blåser. Finns ingenting mysigt med den kombinationen. Jag har eldat hela dagen men ändå är det svinkallt i huset. När jag hämtade från dagis blev inte bara vi blöta utan vagnen också och inte såg jag nåt eftersom blåsten gör att det regnar nedifrån. Som om det inte räcker fick jag även veta att mitt drömjobb ligger ute på annons nu. Jobbet jag skulle amputera min arm för. Tjänsten, som enligt andra, aldrig går ut på annons. Varför nu? Jag bara kan inte förstå meningen med det.. känns som att han där uppe pissar på mig! Just det, sa jag att jag ligger dubbelvikt av mensvärk! Det jag vill ha minst av allt får jag kastat på mig och tvärtom. Fy fan vilken skitdag, tur att den snart är slut!

Published with Blogger-droid v2.0.10

söndag 20 oktober 2013

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bortskämd!

Fredagen avnjöts hemma med god mat, gott vin och trevligt sällskap bestående av familjen (lillstrumpan inkluderad) och Anna som är kompis med Lia.
På lördagen åkte Fredrik och Alfred på hockey med min pappa. Jag blev utbjuden på middag av Cecilia och njöt av att vi kunde rå om varandra i lugn och ro.
Idag var vi förbi Sanna och Daniel som kommit hem från USA. Jag fick en bh och 2 par trosor från Victorias Secret och allt satt som en smäck! Jag har verkligen blivit bortskämd i helgen! Alfred sover, Fredrik sitter uppe och läser. Jag tittar på Solsidan och har börjat tvätta alla kläder inför barnbasaren nästa helg!

Published with Blogger-droid v2.0.10

fredag 18 oktober 2013

I'm going through changes

sjöng Ossi med sin dotter Kelly. En bra låt och som jag relaterar till min egna far <3 Jag har fått förlängd sjukskrivning till 15/11. Jag försöker göra om några saker i mitt liv och göra rätt. Känns ganska bra om du frågar mig! Jag är inte redo för vinter utan suger det sista ur hösten. Trevlig helg!

Published with Blogger-droid v2.0.10

onsdag 16 oktober 2013

Nu förstår jag vitsen med lego.

Det är inte bara kul att bygga med klossarna utan det det kittlar fantasin och skapar berättarglädje också!

Published with Blogger-droid v2.0.10

söndag 13 oktober 2013

Ibland ska man ha tur också..

Jag har ett Preem kort och tankar därför slaviskt just på Preem. Idag när jag körde hem från Göteborg tänkte jag: "nästa mack.. nej men nästa mack..." Gillar liksom inte att stanna när man väl är på väg. Helt plötsligt kom det inga fler Preem mackar, bara en massa andra ställen. När jag till slut tänkte stödtanka för att kunna ta mig till Preem så stöd den där  i sin prakt.. snacka om att ha tur ibland också!

Published with Blogger-droid v2.0.10

lördag 12 oktober 2013

Matsex!

Jag har precis upplevt en njutning utan dess like.. Efter att ha irrat mig vilse på Göteborgs gator tänkte jag att det var dags för lunch. Jag stannade till utanför ett ställe som såg lite gulligt ut, men när jag såg vad stället hette blev det lite pinsamt. Cafe con Linda! Men med sina tunna spetsgardiner, dom lila och rosa kuddarna i fönstret och den udda inredningen i olika pastellfärger kunde jag inte låta bli. Jag gjorde min beställning och satte mig och åt. Först en liten kopp med blomkålssoppa, en kvist timjan och strössel av flingsalt! Herregud!!!! Jag har aldrig ätit en godare soppa. Vid sidan om låg ett hemmabakat rågbröd med chevre-röra, valnöt och små små bitar av torkade aprikoser. Jag tänkte att det här var min sista måltid. Gud var snäll och lät mig njuta innan jag skulle lämna jordelivet. Jag tog små tuggor för att det skulle räcka längre. Den lena osten, den söta aprikosen och den fräna nöten. Jag beställde en latte på maten där jag satt och läste min bok, slängde med en dagsfärsk kokostopp och nästan förbannade mig när en smula ramlade till golvet. Jag älskar mat och har vare sig krav eller är särskilt petig men det här var en av mina bästa upplevelser någonsin. Det kostade mig exakt en hundring och lyfte hela min Göteborgvistelse till en helt annan nivå. Ojojoj! Nu ska jag in på Haga bion, kortfilmsmarathon väntar! Ciao!

Published with Blogger-droid v2.0.10

fredag 11 oktober 2013

Mina senaste dygn i bilder

Efter ett dygn med magsjuk son verkar jag ha klarat mig och har även lyckats ta mig ner till Göteborg. Spana in bilden med 4 personer och packning, visualisera även mig och få in allt i en Golf. Ingenting är omöjligt! Tack Jimmy för både burgare och bulle :) Nu efter en lång hotellfrukost ska jag sova, är trött.. Trevlig helg!

Published with Blogger-droid v2.0.10

tisdag 8 oktober 2013

Kaupo

Jag har en morbror som heter så, Kaupo. Han är 16 år äldre än mig och när jag var liten kunde jag inte säga hans namn utan så "Boppo". Det där har hängt med men modifierats lite så idag kallar jag honom för "Poppo". Idag fyllde Poppo 50 år. Han bestämde sig för att ha en liten bjudning för närmaste familjen. Vilket jag tycker är konstigt då han dels gillar fester och tillställningar, men även för att han har ett jättestort kompisgäng som han hängt med nästan lika länge som jag levt. Poppo har det lite tufft just nu och ville säkert göra det enkelt för sig. Han bjöd på en utsökt buffe med massa gott och efter maten när alla satt och slappade i väntan på fika ser jag några mörka gestalter utanför huset. Först blev jag rädd men helt plötsligt bryter en estnisk födelsedagslåt ut av en kör på ca 20 män och kvinnor. Det var så underbart!! Alla kom in och stämningen höjdes några steg och Poppo såg så lycklig ut. När Lisa sen inledde ett tal med: "Livet går upp- och ner ibland, men vi är dina vänner och kommer alltid vara det även när ditt liv känns svårt..." Ja då brast det för många i det rummet. Jag är så glad att min morbror var glad när jag lämnade honom med hans vänner. Nu vet jag att han aldrig kommer vara ensam! Vänner är då viktiga!!!

Published with Blogger-droid v2.0.10

måndag 7 oktober 2013

Torekällberget

Igår sov vi länge och väl alla tre. Eftermiddagen ägnade vi på Torekällberget. Tacksamt att vi har det stället i Södertälje. 3 timmar sprang Alfred runt och utforskade och tittade på djuren. Det kostade oss 12:- /Pers för en varsin korv, men parkering, inträde till djur och museum är gratis! Otroligt! Idag ringde min svägerska och undrade om jag ville följa med Brasilianska filmfestivalen till Göteborg där man avslutar festivalen med 4 dagar. Dom betalar boende och mat om jag kör ner och hjälper till. Vilket tillfälle att komma bort, se film, se Göteborg, umgås med Clarice, läsa bok och bara vara... vara Linda. Ibland sker saker av en anledning!

Published with Blogger-droid v2.0.10

lördag 5 oktober 2013

Början på en bra dag...

Cecilia och Adam kom över i morse (morgon i den här familjen är 9.30) Vi bjöd på omelett och bullar från Svennes. Jag sitter i min favoritfåtölj nu framför brasan och tänkte göra det någon timma till. På eftermiddagen ska vi till Sanna och Daniel och äta svenska signalkräftor (Sanna får äta annat då hon inte äter skaldjur) Tror det här blir en bra dag!

Published with Blogger-droid v2.0.10

fredag 4 oktober 2013

Jag ska bara...

Idag skulle jag få lunchbesök av Linda. Punkt! Det var liksom det som skulle hända idag. När det knackade på dörren runt lunch var det Jakob och Oscar som kom. Även Linda efter en stund. Sa jag att Fredrik och Alfred var hemma? Alla stannade på lunch. Tack Linda som tog med smörgåstårta som räckte till alla! Jag och Alfred tog en promenad till affären för att handla lite till helgen. Hann knappt hem då jag hör röster i trädgården. Farmor och farfar kom på "spontan"-besök från Höga Kusten!! Med sig hade dom även Erling, svåger med farmor och som nyligen blev änka då farmors syster gick bort i cancer. Nu har vi ätit hemmalagad Thai och självklart en varsin bulle från Svennes. Jag är sopslut och hoppas på sovmorgon. Trevlig helg!

Published with Blogger-droid v2.0.10

torsdag 3 oktober 2013

Nära till gråt...

Idag tände jag en brasa, drack te och läste en bok. Jag grät och hulkade så snoret rann. Jag kände varje känsla som beskrevs i "Min bästa väns dotter" så till slut var jag tvungen att lägga bort boken. Kvällen tillbringade jag på Brasilcine på Södra teatern med familjen. Alfreds gudmor är en av projektledarna och bjöd oss. Mingel, vin, snacks och två filmer bjöds det på. Ett band med bara kvinnor bjöd på underhållning med massa trummor. Musiken var hög och rytmisk, människor glada och jag full av förväntan. Lycklig för att Clarice är i Sverige just nu... Så mycket känslor att jag var tvungen att bita hårt för att inte börja gråta. Efter filmfestivalen gick jag och mina syskon ner på Götgatan för att äta och dricka lite. SunkSöder passar mig just nu då det är knapert med pengar. Lär knappast bli bättre nu när jag är sjukskriven. Min syster ville absolut inte äta pub mat så vi hamnade på Ljunggrens. Jag känner ganska snabbt att det här inte passar mig men vill inte vara omständig och följer med. När jag läser menyn håller jag på bryta ihop igen. En förrätt kostar vad både mat och en öl kostar på en pub. Jag sitter och biter mig i läppen. Hur ska jag göra nu? Jag ursäktar mig, ber sällskapet att inte ta det fel men det är nog bäst att jag åker hem. Jag önskar dom en trevlig kväll och går till station. Tårarna rinner längst min kind. Det kostar på att komma till insikt... Nu sitter jag på pendeln. Kommer gå förbi Statoil och beställa en mosbricka, sen kommer jag skölja ner den framför tv:n med en smuggelöl från Tyskland!

Published with Blogger-droid v2.0.10

onsdag 2 oktober 2013

Minifredag

Idag gjorde jag mig lite fin, packade en väska och lunkade ner till stan. Jag strosade mellan husen, tittade på vilka hus mäklarna hade till salu och sen gick jag och tittade i alla affärer som intresserade mig. Tog en 2-timmars lunch på restaurangen min lillasyster jobbar på. Och sen promenerade jag till sonens dagis. Som vanligt stannade vi på motorvägsbron och där står han och vinkar tills nån snäll lastbilschaufför tutar på honom. Där och då rann han ur sina stövlar och låg på marken och stirrade i himmlen. Han ville inte gå! Räddaren i nöden, Sanna, plockade upp oss och körde hem oss. Nu på kvällen kom hon tillbaka och såg The great Gatsby med mig. Klart sevärd! Jag har haft en bra dag! Ska nu lägga mig och se vad morgondagen bjuder på...

Published with Blogger-droid v2.0.10

tisdag 1 oktober 2013

Härlig höst

Om det här är höst får det gärna fortsätta vara så i några månader till. Jag var på långpromenad idag igen och iaktog min närmaste omgivning. Jag handlade lite och tog en fika på stan med Anna och Oscar. Hämtade Alfred från dagis och vi promenerade hem. Anna kom hem till oss och åt tacos. Sen fylldes huset med massa människor för att köpa tupperware. Jag är några hundralappar ifrån den supersnygga tekannan jag så gärna vill ha. Får se om jag kan sälja lite till. Jag märker att jag börjar göra vissa saker långsammare och att jag verkligen är medveten om vad jag gör/ser/hör. Kanske det är att leva lite mer i nuet!?

Published with Blogger-droid v2.0.10