fredag 29 november 2013

midnatt råder..

Och jag bara trivs med livet! Gör saker som är givande, ger ro, ger kärlek.. Har julpyntat huset och idag även tänt alla ljus! Idag flyttade min morbror,tillika gudfar, in till oss och ska bo här i 2 månader. Gissa om jag ska tillvara på den tiden! Trevlig helg och mysig första advent om jag nu inte prioriterar att skriva nåt mer i helgen!

Published with Blogger-droid v2.0.10

tisdag 26 november 2013

Jag fryser..

Och Alfred är på sin andra glass ikväll! Burr!!
Idag gjorde vi astma- och allergiundersökning. Troligtvis är det inget men inhalator och medicin är uthämtat för hans besvärliga hosta. Nu jobbar jag några timmar onsdag-fredag, sen går jag upp till halvtid nästa vecka. Känns väldigt bra!

Published with Blogger-droid v2.0.10

måndag 25 november 2013

Julpynt

Min morbror flyttar in till oss till helgen. Han ska bara bo här i två månader i väntan på sitt nya hus. I och med det har jag bestämt mig för att städa och pynta huset den här veckan så allt är klart inför söndagen. Idag började jag med Alfreds fönster. Dels valde han en stjärna att hänga i fönstret (utan belysning) sen ville han ha sin vinterby i fönstret (som han fick av min farmor och farfar i doppresent) Svårt att få en bra bild men Alfred låter hälsa att det är mysigt!

Published with Blogger-droid v2.0.10

söndag 24 november 2013

jag blir vansinnig!

Kan inte sköta bloggen som jag borde från vare sig mobil eller surfplatta. Har sista tiden använt mig av Blogger, men när jag tex glömmer lägga upp bilder i ett inlägg, är det stört omöjligt att redigera bilderna! Jag blir galen! Här kommer bilderna...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Fan-fucking-tastiskt!

I frefags hade vi Saga och Sebastian på besök. Tacos, fredagsmys a'la Svensson rakt in i kaklet! Jag har alltid velat ha en stor familj och nu när det inte blev så omger jag mig gärna med andras barn. Även min mamma och morbror höll oss sällskap denna kväll. Lördagen var lugn och skön. Vi bjöd hem oss själva till Danne och Sanna på kvällen. Vi vuxna hämtade hem Libanesisk meze och barnen åt Donken. Jag är så glad och tacksam för vänskapen hela min familj har på Solvägen 13! Kärlek till er alla 4!
Helgen avslutades med Leenas babyshower. Har tackat nej till alla andra jag blivit inbjuden till, men då Leena bott större del av sitt liv i USA kändes det mer ok. Var ett mysigt sätt att uppvakta en blivande mamma på. Nu ligger jag och mannen i mitt liv i varsin soffa. Imorgon är jag ledig. Hoppas ni som tittar in har haft en trevlig helg!

Published with Blogger-droid v2.0.10

onsdag 20 november 2013

Du är min man...

..och jag vet du gör så gott du kan! Det går hit, det går dit.. Upp och ner! Det händer saker runt oss och med oss. Vi går inte alltid sida vid sida men jag har dig alltid inom synhåll. Ibland är det dina egenheter jag faller för, andra gånger driver dom mig till vansinne. Men vad gör det om 100 år? Jag älskar dig så envist mycket. No One Can take that away from Me <3

Published with Blogger-droid v2.0.10

tisdag 19 november 2013

Fotboll

Gör som många andra och väntar på fotbollen. Vill så väldigt gärna att vi vinner, men att Portugal skulle missa VM i Brasilien låter så osannolikt.... Kom igen nu Sverige!

Published with Blogger-droid v2.0.10

måndag 18 november 2013

Studerar!

Jaha, då väntar vi på operationstid till lilla Alfred. Han har varit förkyld mer eller mindre i ett år nu. Han andas genom näsan och snarkar som en fullvuxen karl. Nu har det visat sig att han har Abrasio (en körtel bakom näsan, som inte ska misstas för polyp) På dom flesta barnen växer det bort, men Alfred är lik sin far i många avseenden och vill inte alltid göra vad som förväntas. Den ska alltså med ett enkelt ingrepp skrapas bort under narkos. När han ändå är nedsövd tar dom hål på hans trumhinnor då han har vätska bakom båda och eventuellt sätter dom även in rör.
Som sagt, ett enkelt ingrepp som går fort. A borde knappt lida efteråt och behöver bara vila några dagar från dagis. Jag litar fullt och helt på vår sjukvård. Det enda som oroar mig är hur jag själv kommer reagera då jag är med tills A är nedsövd!? Nu hoppas vi få tid snart och att vissa av hans problem försvinner efter operationen!
Har även så smått börjat jobba idag igen. Känns fantastiskt bra! Tack för titten :)

Published with Blogger-droid v2.0.10

lördag 16 november 2013

Bollsta

Ja här sitter jag hos farmor och farfar! Vi äter, fikar, gör utflykter och äter lite till. Jag och Alfred myser och trivs. Har inte tagit några kort på vare sig umgänget eller den storslagna omgivningen. Har valt att inte ha mobilen på mig. Vill bara lämna ett livstecken. Trevlig kväll!

Published with Blogger-droid v2.0.10

tisdag 12 november 2013

Tipp tapp tipp tapp....

Skulle kunna vara början på en julsång, men det är det inte. Utan det är ljudet jag hör från övervåningen då min son tipp-tappar över sitt sovrumsgolv. Sova vill han inte göra! Och jag är nöjd med att han inte skriker och gråter. Så älskade unge, jag ignorerar dig just nu <3

Published with Blogger-droid v2.0.10

söndag 10 november 2013

Söndag på Källängsvägen..

Räkmackor, bubbel och sushi framför EMA med Lillatrumpan till sällskap. Skön söndag!
Den här helgen har jag: lagat och ätit middag hos Sanna och Daniel med barn. Gjort ärenden på stan. Sett "5 myror är fler än 4 elefanter" på Oktoberteatern. Verkligen tillbringat kvalitetstid med min, just nu, väldigt krävande son. Gråtit och hulkat till "Så mycket bättre". Uppvaktat Fredrik och haft pappa på fika. Varit på Inredningsparty. Ätit middag hos Fredriks pappa. En egentligen ganska oplanerad helg!

Published with Blogger-droid v2.0.10

fredag 8 november 2013

Latmaskar

Snart lunch men vare sig jag eller Alfred har gjort mer än ätit frukost. Nu hänger vi i hans rum och kollar på tecknat. Snart ska vi gå och handla. Ikväll ska vi laga mat hos Sanna och Daniel. Kan bara bli trevligt! Fick även ett mail nyss att tjänsten jag sökt är tillsatt. Surt så räven men jag vet att mitt jobb kommer snart.. Trevlig helg!

Published with Blogger-droid v2.0.10

tisdag 5 november 2013

Att natta en 2-årig Alfred!

Alfred har sedan den dagen han kom sovit i egen säng och hela nätter. Jag har aldrig ens nattammat. Ju äldre han blir desto mer trilskas han i perioder och just en sådan period har vi nu:
Vi lägger honom i sängen allt mellan 19-20.30
Ibland läser Fredrik, ibland sjunger jag, ibland får han titta på en film och ibland gör vi alltihop!
Ibland turas vi om att sitta knäpptysta på en stol och bara se till att han ligger kvar i sängen.
Ibland får han lägga sig i vår säng.
Finns det något vi gör fel eller om ni har andra tips får ni gärna höra av er :)
Nu har Alfred gråtit i snart 2 timmar, sprungit mellan sängarna och försökt ta sig ner till mig. Egentligen vill jag inte göra nån sak av det men jag vet vilka efterdyningar det får imorgon med en sur/arg/trött och otrevlig son som bråkar heeeela vägen från det att han slår upp sina blå tills dess vi lämnar på dagis!

Published with Blogger-droid v2.0.10

måndag 4 november 2013

Published with Blogger-droid v2.0.10
Published with Blogger-droid v2.0.10

Minako

Min favoritrestaurang i den här staden heter just Minako! Jag älskar både sushin och den varma maten. Hög kvalitet och alltid nöjd. Idag jobbade Fredrik kväll så jag packade en väska, tog med surfplattan och Alfred och åkte ner. Det bästa är att min lillasyster jobbar där så då hann vi även träffa henne. Lyxigt att äta ute med fisen på en måndag!

Published with Blogger-droid v2.0.10

söndag 3 november 2013

Slitig söndag

På förmiddagen klädde jag o Alfred på oss för att gå ut och jobba i trädgården. Alfred trivdes inte alls och gick in igen efter 10 minuter. Jag däremot krattade hela trädgården själv (1300kvm) Det jag inte krattade upp i rabatter eller buskar samlade jag ihop i säckar. Jag passade även på att dra lite ogräs och annat småfix. Inne dammsög jag övervåningen och plockade lite. Fredriks bonusmamma, Lotta, var förbi och fikade med oss. På eftermiddagen åkte vi till Kyrkogården och tände ljus på min mormor och morfars grav. Det är snart 6 år sen min morfar gick bort och mormor 4 månader efter honom. Jag saknar dom båda så sjukt mycket. Jag står även fast vid att om jag dör ogift vill jag ligga på platsen som är tom hos dom. Hemma har vi ätit god mat, lagt lillfisen för kvällen och väntar nu på att Solsidan ska börja. Ha en skön söndag!

Published with Blogger-droid v2.0.10

fredag 1 november 2013

Tantvarning?

Jag har aldrig gillat dom. Dom ser stora och otympliga ut. Tråkig design och nästan alla medelålders damer trampar runt i dom. Nu har jag har hittat en liten fyndhörna i en skoaffär där jag går och gluttar ibland. Häromdagen slank min fot ner i den här skon och jag blev förälskad. Satan vilken varm, skön och mjuk sko! För 350:- har jag skor för kommande vinter, jag nästan längtar efter att få börja använda dom! Tror jag kommer trivas i medelåldern ;) Trevlig helg!

Published with Blogger-droid v2.0.10